DEMAM DURIAN

Friday, November 30, 2012



Bau durian sudah merebak di merata tempat. Musimlah dikatakan. Pandang kat sebelah kiri jalan, ada orang jual durian. Pandang kanan pun sama. Perghhhh, bila dah terlampau banyak, rasa jemu la pula. Balik balik nampak si bulat bujur yang berduri ni je. ("=,=)





Sekarang ni memang tengah demam durian. Kat rumah ena ada dua troli durian dan setroli tak habis makan lagi. Ya Allah, tetiba rasa banyak. Hukhukhuk. Mula mula dapat durian,  punyalah semangat nak makan. Bila dah hari hari makan, setiap saat bau durian ni sampai dah tak berbau durian tu, muak la pula rasanya. Urghhhh.


Bila makan durian sampai tak ingat dunia, badan mula dah rasa tak sedap. Mula mula rasa bahang satu badan, lepas tu pening pening kepala. Huuuu. So alamatnya ena terpaksa stop dari makan durian. Takut demam, ena memang paling benci kalau demam. Huhuhu. 


Then rambutan pula menyusul. Kalau musim durian, mesti rambutan menemani. Hahaha. Banyak betul buah buahan ada kat rumah ena, rezeki ni. Kalau jual pun untung ni. =P Alhamdulillah tapi tak tahu la habis ke tak semua ni nanti. Urmmmm






Hoho, sekarang ni tengah meletup about DURIAN CREPE kan??? Sana sini sebut pasal durian crepe ni dan ada yang tengah nak cuba sendiri. Begitu juga ena. Actually ena dah makan durian crepe ni sejak Mei tahun lepas. Asalkan pergi ke Mid Valley, mesti ena pergi beli satu packet. Satu packet ada 6 ketul dan harganya RM 10. Mesti ena beli kalau ada duit lebih la. Hehe, sedap oooo.


Gambar tahun lepas.


Disebabkan ena tengah mengidam benda alah ni, lagipun durian tengah banyak ni, ena try buat crepe ni. Alhamdulillah sedap juga tapi rupa dia buruk sangat, so no picture for my crepe okay??  Hahaha, malu choiii! Nak resepi??? Ena pun ambil dari resepi dari Cik Epal kita ni. RESEPI DURIAN CREPE (MUST CLICK) 


http://cikepal06.blogspot.com


Thanks to her. Banyak juga resepi yang Cik Epal ni share. Boleh la ena tumpang belajar. Hehehe. Itu sahaja. Semoga pelahap durian dengan bahagia ye, hati hati jangan sampai tercekik biji durian. Hohoho. 



Tata and nunite darling.






46 comments

November 30, 2012  

besnyeee durian banyakkkkk. durian yg tak termakan tu buat la tempoyak ena, bagi sis cket. hihi. mengidam nak mkn tempoyak ni. uwaaaa.

November 30, 2012  

sedapnye durian..tp mun xpenah makan durian crepe tu..

November 30, 2012  

byk nye duriann !! huhu.. sdap3!
:'D

November 30, 2012  

sana sini duk cakap pasal durian crepe..ite pom tringin nk try..huhu

November 30, 2012  

wauuuu durian.. i like it so much ... kat sini pun roomate asyik bagi makn durian je..suke sgt ^_^

November 30, 2012  

Wahh..best nya durian..nak sebijik ena..??hehehe..

November 30, 2012  

http://www.cicileydi.com/2012/11/organizer.html

November 30, 2012  

dekat rumahh kite pungg banyak benau durian sekarang .
sape yg tk makan durian mmg tk malaysian . hahahahha

November 30, 2012  

ena,, samelah ngn saye. mule2 dapat durin berkobar2 nak makan bnyak2. last2 pening and panas badan. skg, tengok durian padang sebelah mata jer. hehehehe.

tq sharing resepi durian crepe dr cik epal. nak cuba buatlah. hehehe

November 30, 2012  

byknyer durian!

November 30, 2012  

hamboi...banyaknya durian...Lyeen x suka durian..bau dia pun lyeen x ble hidu...ramai org ckp lyeen rugi..T_T...

Mohon ena hantar rambutan tu je la..:D

November 30, 2012  

betul tu aina...bijak sekali

bila musim durian selalu sekali dgn musim rambutan...

itulah yg ayie makan sampai x larat dah nih....

November 30, 2012  

Durian.. durian..durian..nak sikit???

banyaknye durian...
OE kalau dulu time banyak durian dekat rumah OE, memang hari2 ngadap durian jelah... memang suka sangat makan durian...
sekarang bila dah tak ada, asyik merengek jelah dekat ibu OE kalau balik rumah tak dapat durian...
hehe... ^^

November 30, 2012  

Jadi tak?? alaaa baru nak tengok durian crepe ena punya. share lah.hehe :D

November 30, 2012  

sedapnya durian crepe..

November 30, 2012  

musim durian mmg boleh jadi hantu durian...nyumnyum..

November 30, 2012  

huhu ena ni tak minat tempoyak.. mak memang buat tapi ena tak lalu nk mkn.. busuk.. hahaha

@CikEpal: Tak mo letak, malu, hodoh kulit dia.. hahahahaha

November 30, 2012  

banyak nye durian..
hehhe^^
pjaz pun amik resepi dari cik epal..hehhe, terbaeklah ^^

November 30, 2012  

Bila singgah sini..terbau durian..nak jugak..

November 30, 2012  

kalau sis yg buat durian crepe ni bukan takat tak de rupe. raso pun xdo
haha

November 30, 2012  

Skang tengah musim durian crepe.. Teringin nak try tapi malas nak buat.. Huhu.. Durian kat umah ena tu kalau tak abis anta je kat umah MM ni.. Kekekeke..~~ ;)

November 30, 2012  

nasib baiklah zie ni bukan penggemar durian. kalau tak...meraung nangis tgk. hehe

November 30, 2012  

Wah, bestnya.

November 30, 2012  

Wah, bestnya.

November 30, 2012  

Erkk..meh hantar durian kat ofis H boleh x? hehehe

November 30, 2012  

sedapnyaaa durian.ena, nakkk!pos kat uia :D

December 01, 2012  

owh durian crepe ni mmg dari dulu lagi ek.. napa hana baru tau tahun ni.hehe

December 01, 2012  

Nak menang shawl, topup, blog edit, doodles, lampu menarik dan pelbagai lagi? Join here!! http://nadrahzulkifly.blogspot.com/2012/11/special-year-end-ga-fy-nad.html

December 01, 2012  

tak pnah lagi mkn DURIAN CREPE tuh , tringin , skrang pyka tgk ramai org duk buat entry pasal durian crepe nie .

December 01, 2012  

tapi baru tahun ni durian crepe menjadi sebutan kan. :)

December 01, 2012  

pebret tirah jugak durian tue..hihi

December 01, 2012  

alah nape xder gambar pulak ni ena? tayang ler siket!

p/s : beruntung cik epal dtg komen kat sini. hihi. moga lepas ni blog ena makin femes!

December 01, 2012  

na rsa rambutan tu yg paling menyelerekan hahahhah

December 01, 2012  

wowoh , durian mmg sdp
kak enaa!!! tq ajar sya cara printscreen.Saya dah boleh buat :)
tq so much muahhhh syg kak ena

December 01, 2012  

nak jugak...hehe

December 01, 2012  

memang sedap durian, baru aja lepas makan ramai2

December 01, 2012  

perghhh ramai juga ye peminat durian kat sni.. geng la kita, tapi ena tak boleh makan byk2 jadi pening oooo T_T

@Jna Marcello: hahaha alamak, dah habis la crepe tu.. T_T xsempat nk bergambar

December 02, 2012  

cantek nye durian ena..
ske2..
len kali law bnyk cgt lebih,,
wat je tempoyak..
ta pown mkn rmai2 ngn jiran tertangge..

December 02, 2012  

sy tak makan durian.. tapi skg makn rambutan byk2... :)untung pandai buat, kalau zila langsung taak pandai. sbb tak makan durian, sbb tu tak nak belajar..

December 03, 2012  

Durian memng sedap pun. My feveret fruit.Hehe. Tapi,jujur ckp fira xprnah makan atau tengok pun crepe tu..sedih:'(

December 03, 2012  

sis hantu durian :)

pantang jumpa durian, hehehe

December 03, 2012  

Assalamualaikum...

Sedapnya... tercetus air liur melihat kecantikan dan kelembutan isi durian itu...

December 03, 2012  

Durian woo :p check nama anda disini dan boleh mulakan BW http://sheiraeiyra.blogspot.com/2012/12/perserta-blogwalking-jom.html

December 04, 2012  

me want moreee durian

apa buat crepe durian sendiri. clap clap

December 05, 2012  

x cube lgi durian crepe..uhuhu

Post a Comment