TREND BIBIR OREN

Thursday, November 22, 2012



Selamat Petang Darlings!




Nak install FotoRus melalui laptop : FotoRus (Click)


Tadi ena godek godek gambar orang kat facebook, well tengah bosang! And then, ena perasan yang sekarang ni trend orang edit gambar bibir jadi warna oren. Sebenarnya dah lama perasan cuma tak menyedari benda tu dah jadi hot sekarang.  Oh!! Cek memey suka ketinggalan, jangan la hina cek ye. (T_T)


You all ada perasan juga tak??? ( '.')


Cenggini la bibir oren yang ena cakapkan tu.
 Comel la juga. 



Tertanya juga dalam hati, kat manalah mereka edit gambar cenggitu. Well, ena ni suka juga edit edit gambar tapi kebanyakkan yang diedit ena tak show off kat alam cyber ni. Just untuk menghilangkan bosan je. Yang mana cute miut je ena share. Miahahahaha. Perah santan gila kan minah sekor ni. (=P) 


Cari punya cari, tanya punya tanya. ('.' )


At last! Ketahui juga. Rupa rupanya mereka edit kat FotoRus (Click)  iaitu satu application android untuk edit gambar. iPhone pun boleh juga. Patutlah ramai suka edit gambar cenggitu,  ada software khas rupanya untuk smartphone. Tambah tambah orang sekarang ramai suka pakai android, senanglah, hanya dihujung jari sahaja. (^_^)






Benda ni boleh install melalui lappy juga. Direct dari smartphone pun boleh. Free of charge, just kena ada akaun google la ye.  Ena baru je lepas install software ni. Senang la nak edit time ena tengah bosan. Ni tengah menonggeng pun boleh tau. Hikhikhik. Tak payah nak angkut lappy Toshiba ena ni semata mata nak edit gambar. ( =,=) 


Ini ena view melalui lappy ena. 


Jomlah install kalau berminat. Bukan setakat nak jadikan bibir jadi oren je tau, macam macam  benda yang kita boleh edit. Ena pun tak buat survey lagi ni, tak tahu apa yang ada. Kalau nak install melalui lappy, just click je link yang ena share kat pemulaan kata kata entry ni. Kalau direct melalui smartphone, just search kat Google Play okay. ('~')



The Hulk! XD. Antara gambar yang ena edit.
Tapi bukan guna FotoRus.


Ena sekarang nak memperluaskan pengetahuan ena terhadap semua benda. Apa yang latest ena kena ambil tahu, nanti orang tanya senang nak jawab. Sekarang ni pun ena tengah belajar cara cara nak edit gambar melalui Photoshop CS4. CS3 ena dah cekap. Alhamdulillah, hasil ena pelajari selama dua tahun ni. *Lamanyaaaaa kan kan* (='D)


Ena edit gambar bukan bermakna ena tak bersyukur dengan apa yang ada ni. Ini merupakan salah satu hobi ena bila dah tak tahu nak buat apa. Selain itu, edit gambar ni juga seni tau. Jangan perlekehkan tau. Hohoho. By the way, bersangka baiklah ye. v(^.^)v





46 comments

November 22, 2012  

wahhhh~ bole laa lepas ni Na edit pix2 Na ada pakai blusher bole ke? hihihi

November 22, 2012  

bibir oren mcm wawa zainal lh kn?

November 22, 2012  

hanna pown suke mngedit.. ;)

November 22, 2012  

pasni nk try godek2 gak aplikasi ni... hehe...bukan x bsyukur tu ena. tp sesaje nak try kepakaran mngedit. x salah pon.

November 22, 2012  

ena guna 360-magic skin pun boleh. android phone

November 22, 2012  

pandai jugak awak mengedit gambo ye?? saya ni tak reti langsung.. cuma reti nak naikkan seri warna je.hehhee

November 22, 2012  

ok la dr bibir hitam or purple wlaupun purple tu cntik.. hehe

November 22, 2012  

owhh aaahhh patutlah skrg ada jugak perasan kwn post gmbr kt fb bibir oren. edit rupenye. cool lah. thanks ena share ;)

November 22, 2012  

trend bibir oren skrang? oo...

November 22, 2012  

MIMI pun suka edit-2 time bosan

November 22, 2012  

oh... baru ku tahu... cuma tak ambil kesah sebab tak rajin nak buat bhahahaha...

November 22, 2012  

Mieya nie dah berkurun meninggalkan hobi mengedit gambar nie. hihi

November 22, 2012  

Senanag2 beli lipstick warne oren je :)

November 22, 2012  

terjahh
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

November 22, 2012  

memey . selalu nye meitu lg satu ape tah dorg suka buat warna oren ;) btw akak cun :D

November 22, 2012  

edit jangan tak edit ya

November 22, 2012  

salam cik ainaa, edit rupanya... tapi ade ker lipstick warna oren... btw jom join contest kat http://buasirotak.blogspot.com/2012/11/giveaway-contest-gila-2-entry-kegemaran.html

November 22, 2012  

lawa jgk eh bila lips transform color oren.kihkih :D

November 22, 2012  

aiyak!..bibir oren? mkn je asam kaler oren,,kompom jd oren! hak3 :D

November 22, 2012  

hahaha.. ramai yg edit cenggitu.. tu yg craving nak tahu.. ena pun tak tahu benda ni dulu, now baru tergedik2 nak cari.. =D

November 23, 2012  

bolat lebih suka yang merah menyala . weww

November 23, 2012  

Fie pun ada install dalam hp, tapi fie tak pernah guna. Rasa macam tak sesuai lah yang bibir color oren tu. Heeee.

November 23, 2012  

wah vouge nye bibir oren gitu haa. .

November 23, 2012  

done following u :)

November 23, 2012  

comel giler muka hulk tu..hehe :)

November 23, 2012  

xsk bibir oren.... :)

November 23, 2012  

kegilaan masa kini.. amek gambar edit.. akak yang tak pakai androidni ngangajerler...tapi memang hobikan edit mengeditni..
tahniahler rajin mencari ilmu, masa muda ler kena kerja kuatkan...

November 23, 2012  

dah lama dah jadi trend kak ena . hihi .
kite nak download jugak ah . nt bosang buat mcm kak ena :P

November 23, 2012  

macam-macam trend color ada skrng ni yea..hehehe..

November 23, 2012  

wahhh..kang ada edit jgk ni kang..haha..bhaya2..:P

November 24, 2012  

wwaaa , youu comel lah xD

November 27, 2012  

mee singgah cari entri baru :)

November 30, 2012  

hehehe... mcm zie lak zie guna guna camera 360 V2.7 application. dlm camera tu dah ada setting utk lip oren gtue. kita tggl utk snap je. ianya di namakan sexy lips. hehehe

farah
January 21, 2013  

Kenapa tak boleh nak dload untuk lptop . .

March 12, 2013  

bibir kaler pink ada? :P

March 19, 2013  

Orenn .. cute gitu , tapi sekarang ni ramai jugak yang edit bibir bgi merah terang.

May 24, 2013  

huhu.. skrang dah ada yg berani pakai gincu oren betul dah, tak edit2 lagi.. huhu.. mengancam gitu..

June 09, 2013  

edit gne perfect365 pn best gak. haha

June 13, 2013  

Assalamualaikum ena, sheila pun baru je install ni. hehehe :)

August 05, 2013  

memang ayie baru tgok ppn pakai gincu kaler oren aina..tapi nampak unik kn...:)

August 23, 2013  

assalamualaikum .. nk tnya . klau nk edit gmbar jdi bibir oren tu mcam mna ? tlong bgi link .

August 23, 2013  

mcam mna nk buat bibir oren ? tlong jap . please

October 01, 2013  

taks infonya

October 01, 2013  

mksih infonya

October 14, 2013  

wah2x..ima pun dah lama perasan sebenarnya trend bibir oren ni.tpi x tau pulak ia edit.ingtkn btul2 diorg pki lips oren..huhu..lg la ketinggalan ima ni..haha

gune camera 360 pun boleh jd bibir oren..hhuhuh

Post a Comment