22.11.12

TREND BIBIR OREN



Selamat Petang Darlings!




Nak install FotoRus melalui laptop : FotoRus (Click)


Tadi ena godek godek gambar orang kat facebook, well tengah bosang! And then, ena perasan yang sekarang ni trend orang edit gambar bibir jadi warna oren. Sebenarnya dah lama perasan cuma tak menyedari benda tu dah jadi hot sekarang.  Oh!! Cek memey suka ketinggalan, jangan la hina cek ye. (T_T)


You all ada perasan juga tak??? ( '.')


Cenggini la bibir oren yang ena cakapkan tu.
 Comel la juga. 



Tertanya juga dalam hati, kat manalah mereka edit gambar cenggitu. Well, ena ni suka juga edit edit gambar tapi kebanyakkan yang diedit ena tak show off kat alam cyber ni. Just untuk menghilangkan bosan je. Yang mana cute miut je ena share. Miahahahaha. Perah santan gila kan minah sekor ni. (=P) 


Cari punya cari, tanya punya tanya. ('.' )


At last! Ketahui juga. Rupa rupanya mereka edit kat FotoRus (Click)  iaitu satu application android untuk edit gambar. iPhone pun boleh juga. Patutlah ramai suka edit gambar cenggitu,  ada software khas rupanya untuk smartphone. Tambah tambah orang sekarang ramai suka pakai android, senanglah, hanya dihujung jari sahaja. (^_^)






Benda ni boleh install melalui lappy juga. Direct dari smartphone pun boleh. Free of charge, just kena ada akaun google la ye.  Ena baru je lepas install software ni. Senang la nak edit time ena tengah bosan. Ni tengah menonggeng pun boleh tau. Hikhikhik. Tak payah nak angkut lappy Toshiba ena ni semata mata nak edit gambar. ( =,=) 


Ini ena view melalui lappy ena. 


Jomlah install kalau berminat. Bukan setakat nak jadikan bibir jadi oren je tau, macam macam  benda yang kita boleh edit. Ena pun tak buat survey lagi ni, tak tahu apa yang ada. Kalau nak install melalui lappy, just click je link yang ena share kat pemulaan kata kata entry ni. Kalau direct melalui smartphone, just search kat Google Play okay. ('~')



The Hulk! XD. Antara gambar yang ena edit.
Tapi bukan guna FotoRus.


Ena sekarang nak memperluaskan pengetahuan ena terhadap semua benda. Apa yang latest ena kena ambil tahu, nanti orang tanya senang nak jawab. Sekarang ni pun ena tengah belajar cara cara nak edit gambar melalui Photoshop CS4. CS3 ena dah cekap. Alhamdulillah, hasil ena pelajari selama dua tahun ni. *Lamanyaaaaa kan kan* (='D)


Ena edit gambar bukan bermakna ena tak bersyukur dengan apa yang ada ni. Ini merupakan salah satu hobi ena bila dah tak tahu nak buat apa. Selain itu, edit gambar ni juga seni tau. Jangan perlekehkan tau. Hohoho. By the way, bersangka baiklah ye. v(^.^)v





45 comments:

Jna marcello said...

wahhhh~ bole laa lepas ni Na edit pix2 Na ada pakai blusher bole ke? hihihi

eqa sulaika said...

bibir oren mcm wawa zainal lh kn?

HannaNana Swift said...

hanna pown suke mngedit.. ;)

jaakechik said...

pasni nk try godek2 gak aplikasi ni... hehe...bukan x bsyukur tu ena. tp sesaje nak try kepakaran mngedit. x salah pon.

Hasrina said...

ena guna 360-magic skin pun boleh. android phone

boni kacak said...

pandai jugak awak mengedit gambo ye?? saya ni tak reti langsung.. cuma reti nak naikkan seri warna je.hehhee

myfirdz said...

ok la dr bibir hitam or purple wlaupun purple tu cntik.. hehe

cik nana said...

owhh aaahhh patutlah skrg ada jugak perasan kwn post gmbr kt fb bibir oren. edit rupenye. cool lah. thanks ena share ;)

hnahdy said...

trend bibir oren skrang? oo...

Cik Mimey said...

MIMI pun suka edit-2 time bosan

Lula An-Nada said...

oh... baru ku tahu... cuma tak ambil kesah sebab tak rajin nak buat bhahahaha...

Mieya Atiera said...

Mieya nie dah berkurun meninggalkan hobi mengedit gambar nie. hihi

Lady said...

Senanag2 beli lipstick warne oren je :)

Nurul Ain said...

terjahh
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

Eiyra Shaheira said...

memey . selalu nye meitu lg satu ape tah dorg suka buat warna oren ;) btw akak cun :D

Sharinginfoz said...

edit jangan tak edit ya

Prince of Noob said...

salam cik ainaa, edit rupanya... tapi ade ker lipstick warna oren... btw jom join contest kat http://buasirotak.blogspot.com/2012/11/giveaway-contest-gila-2-entry-kegemaran.html

Rin Saharina said...

lawa jgk eh bila lips transform color oren.kihkih :D

nuruashia said...

aiyak!..bibir oren? mkn je asam kaler oren,,kompom jd oren! hak3 :D

✿A I N A A✿ said...

hahaha.. ramai yg edit cenggitu.. tu yg craving nak tahu.. ena pun tak tahu benda ni dulu, now baru tergedik2 nak cari.. =D

CekbOlat-bOlat said...

bolat lebih suka yang merah menyala . weww

fifie said...

Fie pun ada install dalam hp, tapi fie tak pernah guna. Rasa macam tak sesuai lah yang bibir color oren tu. Heeee.

-meeSUPERGIRL- said...

wah vouge nye bibir oren gitu haa. .

Siti Shafiqahh . said...

done following u :)

PILOT LOVER said...

comel giler muka hulk tu..hehe :)

The ShomeL TwinZ said...

xsk bibir oren.... :)

Cho Zila said...

kegilaan masa kini.. amek gambar edit.. akak yang tak pakai androidni ngangajerler...tapi memang hobikan edit mengeditni..
tahniahler rajin mencari ilmu, masa muda ler kena kerja kuatkan...

gdsbnga said...

dah lama dah jadi trend kak ena . hihi .
kite nak download jugak ah . nt bosang buat mcm kak ena :P

Hanif Redland said...

macam-macam trend color ada skrng ni yea..hehehe..

SAdam Mohamadon said...

wahhh..kang ada edit jgk ni kang..haha..bhaya2..:P

Syuq Evan's said...

wwaaa , youu comel lah xD

-meeSUPERGIRL- said...

mee singgah cari entri baru :)

Zie Madini said...

hehehe... mcm zie lak zie guna guna camera 360 V2.7 application. dlm camera tu dah ada setting utk lip oren gtue. kita tggl utk snap je. ianya di namakan sexy lips. hehehe

farah said...

Kenapa tak boleh nak dload untuk lptop . .

Nurul Yuyu said...

bibir kaler pink ada? :P

S.NorFatihah said...

Orenn .. cute gitu , tapi sekarang ni ramai jugak yang edit bibir bgi merah terang.

Nurlyla said...

huhu.. skrang dah ada yg berani pakai gincu oren betul dah, tak edit2 lagi.. huhu.. mengancam gitu..

I am Me said...

edit gne perfect365 pn best gak. haha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ena, sheila pun baru je install ni. hehehe :)

Ayie Abas said...

memang ayie baru tgok ppn pakai gincu kaler oren aina..tapi nampak unik kn...:)

adlin aina said...

assalamualaikum .. nk tnya . klau nk edit gmbar jdi bibir oren tu mcam mna ? tlong bgi link .

adlin aina said...

mcam mna nk buat bibir oren ? tlong jap . please

bellaeka putri said...

taks infonya

bellaeka putri said...

mksih infonya

ima salsuzaima said...

wah2x..ima pun dah lama perasan sebenarnya trend bibir oren ni.tpi x tau pulak ia edit.ingtkn btul2 diorg pki lips oren..huhu..lg la ketinggalan ima ni..haha

home dash
 
Design By dikbee | Design For Ainaa Roseberry | Powered By Blogger